Верхньосироватська громада

Сумська область, Сумський район

З 1 ЛИСТОПАДА НА СУМЩИНІ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ

Дата: 24.11.2023 09:42
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Відповідний наказ видано Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області з метою створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання

Згідно з Наказом від 24.10.2023 № 100 «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах Сумської області в період зимівлі 2023-2024 років» (Наказ.pdf) забороняється промисловий та любительський і спортивний вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області з 1 листопада 2023 року до початку весняно-літньої нерестової заборони на лов водних біоресурсів у 2024 році.

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Любительська риболовля у заборонений період дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об?єднаннями, не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

В разі недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину. Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 06.10.2021 № 1039, якою значно підвищено розміри такс за незаконний вилов водних біоресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь