Верхньосироватська громада

Сумська область, Сумський район

З 1 ЛИСТОПАДА НА СУМЩИНІ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ

Дата: 31.10.2022 11:23
Кількість переглядів: 111

Відповідний наказ видано Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області з метою створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання

Згідно з Наказом від 20.10.2022 № 96 «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах Сумської області в період зимівлі 2022-2023 років» (https://Наказ.pdf) забороняється промисловий та любительський і спортивний вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області з 1 листопада 2022 року до початку весняно-літньої нерестової заборони на лов водних біоресурсів у 2023 році.

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Любительська риболовля у заборонений період дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об?єднаннями, не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

В разі недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину. Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 06.10.2021 № 1039, якою значно підвищено розміри такс за незаконний вилов водних біоресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь