Верхньосироватська громада

Сумська область, Сумський район

Державна програма «єРобота»: створюємо робочі місця

Дата: 11.10.2022 09:20
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Державна програма «єРобота»: створюємо робочі місця

З 1 липня 2022 року стартувала державна програма «єРобота», яка має на меті допомогти нашим співвітчизникам створити власну справу або розширити вже існуючий бізнес.

Станом на 4 жовтня дозволи на отримання грантових коштів мають майже пів сотні жителів Сумщини, які взяли на себе зобовязання створити понад 100 робочих місць. Серед них - діючі та майбутні підприємці.

Найпоширеніші напрями майбутньої та вже існуючої діяльності -роздрібна торгівля, переробна промисловість, сільське та лісове господарства, будівництво.

Із отриманих дозволів 50% - підприємці (ФОПи), фізичні особи — 33, юридичні — 17 %. Прикметно, що чоловіків і жінок майже порівну, а вищу та середню спеціальну освіту мають понад третина отримувачів гранту, середній розмір якого становить майже 230 тис. грн.

Отже, Сумщина активно включилася у процес реалізації нової програми, яка сприяє  розвитку  підприємництва й позитивно впливає на ринок праці  області, відкривши шляхи для створення нових робочих місць. 

         Тим, хто ще не долучився до програми, а має бажання, повідомляємо: щочетверга о 10.00 фахівці Сумського обласного центру зайнятості в онлайн-режимі проводяться вебінари з питань отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Вебінари проходять тут: https://meet.google.com/fvk-mhkg-wvr

Індивідуальні консультації щодо надання грантів та складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: (0542) 68-55-06, 68-55-22.

Також з нагальних питань звертайтеся на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10 та доєднуйтесь до нашого Telegram-каналу за посиланням https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь