Верхньосироватська громада

Сумська область, Сумський район

На Сумщині кожний шостий з 300 бізнес-проектів уже отримав кошти

Дата: 20.09.2022 13:15
Кількість переглядів: 139

На Сумщині кожний шостий

з 300 бізнес-проектів уже отримав кошти

 

Газета Кабінету Міністрів України «Урядовий кур’єр» за сьогоднішнє число (20 вересня 2022 року) друкує статтю «Гранти – мікро, користь - максі». У ній, зокрема, йдеться про досвід служби зайнятості Сумщини щодо реалізації урядової програми по організації нового або подальшого розвитку існуючого бізнесу зі створенням додаткових робочих місць.

За словами очільника обласної служби зайнятості Володимира Підлісного, на сьогодні майже 300 земляків підготували власні бізнес-проекти. Кожний шостий уже отримав фінансову підтримку, решта перебувають у стадії розроблення.

Показова статистика: із поданих заявок, більш як половина, а саме 53% - підприємці (ФОПи), фізичні особи – 38, юридичні -9%. Характерно, що чоловіків та жінок майже порівну, а базову та повну вищу освіту мають понад дві третини претендентів.

Найпопулярніші напрями майбутньої діяльності – відкриття закладів харчування (кафе, кав’ярні, доставка їжі), роздрібна торгівля, пошиття одягу, надання стоматологічних послуг, розвиток аграрного бізнесу.

- Та хоч би який напрям не обрали підприємці, головне, що роботу матимуть не лише самі, а й забезпечать нею не менше одного-двох і більше жителів нашого краю. У цьому сутність і призначення нової програми, - говорить Володимир Підлісний.

Подати заявку на отримання мікрогранту можна на порталі «Дія» в розділі «єРобота». Його обсяг визначається відповідно до запиту, але не менше 50 тис. грн. Обов’язкова умова – створення робочих місць. Якщо їх буде не менше двох, сума гранту сягатиме 250 тисяч гривень.

Консультацію про умови програми та оформлення заявки можна отримати у найближчому центрі зайнятості (філії) чи у відділенні Ощадбанку. Існує онлайн-підримка потенційних грантоотримувачів через чат-бот Державної служби зайнятості.

Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно за номером (0542) 68-55-22. Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати і в телеграм-каналі Сумської обласної служби зайнятості https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy або за телефоном «гарячої» лінії 095 337 41 10.

Також з нагальних питань звертайтеся на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь