Верхньосироватська громада

Сумська область, Сумський район

Мікрогранти на створення або розвиток власної справи

Дата: 05.09.2022 08:48
Кількість переглядів: 259

Служба зайнятості Сумщини:

мікрогранти на створення або розвиток власної справи

Ощадбанк та Державна служба зайнятості надають консультації клієнтам, які бажають взяти участь в програмі відкриття нового або розвитку діючого бізнесу зі створенням нових робочих місць.

Подати заяву на отримання мікрогранту можна на порталі Дія у розділі єРобота. Розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень. Обовязковою умовою договору мікрогранту є створення робочих місць.

За умови створення не менше двох робочих місць сума гранту може бути до 250 000 гривень. Консультацію щодо умов програми та оформлення заявки можна отримати у найближчому центрі зайнятості (філії), у відділенні Ощадбанку. Також існує онлайн-підтримка потенційних грантоотримувачів через чат-бот Державної служби зайнятості – @DCZ_worknow_bot

Учасником програми може стати фізична особа суб’єкт мікропідприємництва чи малого підприємництва, крім суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки.

Інші умови визначені затвердженим Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Термін використання гранту – 3 роки.

Для участі в програмі необхідно подати такі документи: заяву на отримання мікрогранту; бізнес-план щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу.

На початок вересня поточного року у Сумській області заявки на отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу подали 255 осіб. З них: юридичні особи – 8 %, підприємці (ФОПи) – 53 %, фізичні особи – 39 %.

Найпопулярнішими напрямками є відкриття закладів харчування (кафе, кав’ярні, доставка їжі), роздрібна торгівля, пошиття одягу, надання стоматологічних послуг, розвиток аграрного бізнесу.

Дозволи на отримання грантових коштів вже отримали 25 жителів Сумщини. Серед них - діючі та майбутні підприємці.

До прикладу. Євгенія Пазинич тривалий час займається підприємництвом у сфері ремонту та обслуговування автотранспортних засобів, має власну автомийку. Давно мріяла про розширення бізнесу у напрямку надання послуг з професійної хімчистки килимів.  Підприємниця вважає, що дана послуга в нашій країні недостатньо розвинена та знаходиться на стадії становлення. Розширення бізнесу в перспективі дозволить створити 3 нових робочих місця.

А от  майбутня підприємниця з міста Конотоп – Катерина Кислиця на отримані кошти від мікрогранту хоче шити одяг, розробляти власні колекції. Цей бізнес-проект дасть можливість створити 5 робочих місць.

Індивідуальні консультації щодо надання грантів та складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: (0542) 68-55-06, 68-55-22.

Також з нагальних питань звертайтеся на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10.

Консультації з питань пошуку роботи, реєстрації в службі зайнятості, отримання статусу безробітного ви можете отримати на нашому Telegram-каналі за посиланням https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

Усі актуальні пропозиції роботи в телеграм-каналі Робота зараз: Державна служба зайнятості: https://t.me/worknowdczу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь